Kevad toob tarbimislaenu võtmise kasvu

raha  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 18. aprill 2018 kell 7:01

Statistika järgi sõlmitakse võrreldes talvekuudega kevadel 25% rohkem tarbimislaenu lepinguid. Väikelaenuga soetatakse peamiselt hooajalisi kaupu - murutraktoreid, -niidukeid, aiamaju, kasvuhooneid, aiamööblit ning grille, vahendas Swedbank.

"Palju on ka neid, kes võtavad kevaditi väikelaenu kodu remondiks või sisustamiseks," kommenteeris Swedbanki väikefinantseerimise valdkonnajuht Triin Jalakas. "Statistika põhjal näeme, et üha enam inimesi võtab väikelaenu, et soetada spordivarustust, olgu see siis jalgratas, rulluisud või roller. Väikelaenu võetakse ka autokulude katmiseks, näiteks uute rehvide soetamiseks," lisas ta.

Tarbimislaenu keskmine võtja on 40aastane linnas elav pereinimene. Kõige sagedamini võtavad tarbimislaenu siiski nooremad 25-30aastased inimesed, kes alustavad iseseisvat elu.

Kevaditi kasvab ka tagatiseta kinnisvaralaenu võtmine, võrreldes talvekuudega on kasv 23%. Samuti kasvab kevadel sõidukite soetamine autolaenu abil ca 20%.

Hetkel kuum