Äripäev • 25. aprill 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna oodatakse poolt miljonit kruiisituristi

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Homsest algaval kruiisireiside hooajal on Tallinnasse oodata üle poole miljoni kruiisituristi.

Hooaja avab 26. aprillil Vanasadamasse saabuv Viking Sea, mille pardal on 891 reisijat. Enamik reisijatest on pärit Ameerika Ühendriikidest, kuid kokku on laeval 14 rahvuse esindajad. Laev saabub Tallinnasse Warnemündest ja suundub edasi Peterburi, teatas Tallinna Sadam.

Sadama kommertsjuhi Margus Vihmani sõnul on sel hooajal Tallinnasse oodata kruiisilaevasid 341 korral, tuues pealinna kokku üle 565 000 reisija. „Kruiisilaevade külastuste arvu poolest on see aasta rekordiline, reisijate arv on eelbroneeringute järgi sarnases suurusjärgus eelmise aastaga. Kas rekord tuleb, selgub juba hooaja lõpus,“ ütles ta.

„Hooaja suurim laev pikkuse mõistes on 333,3meetrine MSC Preziosa, mis peatub sel aastal Tallinnas esimest korda ning mahutab üle 4000 reisija. Kõige reisijaterohkemad päevad on 2. ja 12. juuli, mil Tallinnas peatub korraga kuus kruiisilaeva, mis toovad pealinnaga tutvuma ligikaudu 11 000 kruiisituristi,“ kirjeldas Vihman.

Kogu hooaja vältel külastab Tallinna esmakordselt kümme kruiisilaeva. Kruiisilaevu, mis Tallinnas peatuvad, on kokku 74, nende hulgas üle 300meetriseid 9 ning väiksemaid, kuni 100meetriseid, viis.

Tallinna Sadamale kuuluvas Saaremaa sadamas algab kruiisihooaeg 3. juunil ja kestab 16. septembrini. Saaremaa sadamasse on planeeritud üheksa kruiisilaevakülastust, kokku kuni 3000 reisijaga.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt