Äripäev • 26 aprill 2018

Atria kasvatas Eestis käivet

Sead.  Foto: Scanpix/Reuters

Põhjamaade toidukontsern Atria kasvatas esimeses kvartalis Eestis käivet 10 protsenti.

Eestis kasvas jaemüük ligikaudu ja Eestiga samasse divisjoni kuuluvas Taanis kahanes 4 protsenti, seetõttu jäi üksuse käive 23,1 miljoni euroga eelmisele aastale pisut alla. Kulumijärgne kasum oli 1,3 miljonit eurot, teatas Atria börsile.

Kontserni käive esimeses kvartalis kasvas 13 miljoni euro võrra 345 miljonile eurole. Positiivseid tulemusi pakkus Soome, samal ajal kannatas Rootsi ja Venemaa üksuste käive Rootsi krooni ja Vene rubla nõrgenemise tõttu. Maksueelne kasum oli 1,2 miljonit eurot ning puhaskasum aktsia kohta täpselt null, aasta tagasi oli see veel 20 sendiga aktsia kohta kahjumis.

Tegevjuhi Juha Gröhni sõnul võib majandustulemustega rahule jääda, esimene kvartal on kontsernil tavapäraselt rahulikum ning tänavu ergutas seda veidi lihavõttepühade langemine märtsi.

Hetkel kuum