Danske lahkumisstrateegias napib selgust

26. aprill 2018, 17:15
Danske Eesti juht Ivar Pae (paremal) sõnas, et lahkumise täpne sisu selgub järk-järgult.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180426/NEWS/180429729/AR/0/AR-180429729.jpg
Ainult tellijale

Danske panga lahkumisplaanide detaile paigas veel pole, mistõttu ei ole ka konkreetselt võimalik muudatusi avalikuks teha, lausus Danske Banki Eesti juht Ivar Pae.

„Me lõpetame nüüdsest äritegevuse praeguste ning uute kohalike ettevõtete ja eraklientidega, kuid jätkame neile igapäevaste teenuste osutamist kuni järgmiste teadeteni,“ sõnas Pae. Ta lisas, et praegu pole veel täpsemalt võimalik öelda, kuidas muudatuste rakendamine välja nägema hakkab. „Praegused laenulepingud jäävad kehtima senistel tingimustel ning samuti jätkame klientide teenindamist oma kohustuste piires.“

Samas märkis ta, et selle aasta jooksul plaanitakse loobuda nende era- ja äriklientidele mõeldud igapäevapanganduse toodete pakkumisest, mis võimalik on. Muudatustest lubatakse anda ette teada vähemalt 60 päeva enne nende jõustumist.

Nagu ka varem mainitud, tähendab täna avaldatud strateegiamuutus seda, et Danske keskendub Eestis edaspidi vaid nendele ettevõtetele, kellel leidub Põhjamaades emaettevõte või tugev esindatus rahvusvaheliste korporatsioonide teenindamisel. „Need ettevõtted ei tunneta kohe mingeid muudatusi,“ ütles Pae.

Danske Eesti juht märkis, et praeguse seisuga pole otsustatud, kuidas järk-järguline üleminek toimuma hakkab. Pole ka teada, kui paljusid nende enda töötajaid äritegevuse mahu vähendamine puudutab. „Tulevase töötajaskonna suurus ei ole veel kindlaks määratud,“ sõnas Pae.

Sarnaselt Danske Panga tegevjuhi Thomas Borgeniga eitas Eesti filiaali juht, et muudatustel oleks midagi pistmist rahapesuskandaaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2018, 16:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing