Priit Pokk • 26. aprill 2018 kell 9:12

FI: Danske koomale tõmbamine võib mõjutada konkurentsi

Danske Eesti filiaal  Foto: Andras Kralla

Danske panga strateegiamuutus polnud ootamatu, kuid võib mõjutada konkurentsi, lausus Finantsinspektsiooni juhatuse liige Andres Kurgpõld.

"Kindlasti on Danske Banki lahkumisel kohalike klientide segmendist mõningane mõju siinse pangandusturu konkurentsikeskkonnale - kellelgi tekib võimalus kliendibaasi laiendada," sõnas Kurgpõld. "Arvestades, et Eesti turul tegutseb endiselt 8 krediidiasutust ja 7 väliskrediidiasutuse filiaali, siis on Eesti inimestel ja ettevõtetel piisav valikuvõimalus sobivaima finantsteenuse leidmiseks."

Kurgpõld lisas, et tänane teade polnud nende jaoks üllatav. "Olime Finantsinspektsioonis Danske Banki otsusega eelnevalt kursis, tegemist on grupi strateegia rakendamisega ja seda mitte ainult Eestis. Otsuse tagamaid oskab aga kõige paremini kommenteerida pank ise. Kuid nagu pank ütles, siis olemasolevate klientide lepingulisi suhteid nende Baltikumi ärimudeli muutus ei puuduta, neid teenindatakse endiselt edasi vastavalt varem kokkulepitud tingimustele."

Täna teatas Danske pank, et lõpetab edaspidi Baltikumis kohalike ettevõtete teenindamise ning keskendub Põhjamaade klientide tütarettevõtetele ja rahvusvahelistele korporatsioonidele.

Kurgpõld märkis veel, et tänane otsus nende tööd ei muuda. "Danske Banki strateegia muutus järelevalve töökorraldust ei mõjuta. Vastavalt Euroopa Liidu õigusele teeb Taani krediidiasutuse kui terviku toimimise üle järelevalvet endiselt Taani pädev asutus. Eestis tegutseva Euroopa Liidu krediidiasutuse filiaali suhtes on Eesti finantsjärelevalveasutuse ülesanded piiratud."

Hetkel kuum