Pool miljardit sõitis Turu tehasest välja

Kruiisilaev Mein Schiff 1  Foto: Meyer Turku
Äripäev • 26. aprill 2018
Jaga lugu:

Kolmapäeval lahkus Soome Turu sadamast riigi kõige kallim eksporditoode – üle poole miljardi euro maksma läinud kruiisilaev Mein Schiff 1.

See, kui Mein Schiff 1 Meyeri laevafirmalt sakslaste reisikorraldajatele TUI Cruises üle antakse, kajastub Soome ekspordistatistikas terava võnkena, kirjutab Helsingin Sanomat. Edaspidi nende võngete vahe väheneb, sest töö Meyeri Turu laevatehases käib täispööretel. Algul oli seal korraga töös kaks laeva, praegu on kolm ja varsti juba neli. Kruiisilaevu läheb Turu tehasest merele iga seitsme kuu järel.

Mein Schiff 1 teeb esimese reisi Norra fjordidesse. Suvel sõidab see Läänemerel ja talvel Kanaari saartel. Hiljem tehakse reise kariibi merel.

Laeval on ka teatrisaal.  Foto: Meyer Turku

Turu tehase tegevjuht Jan Meyer ütles, et tootmistempo kiirenedes läheb vaja lisatöötajaid ja -investeeringuid. Tehase töötajaskond kasvab paarisaja inimese võrra aastas. Ülejäänuga aitavad hakkama saada allhankijad, kellest suurem osa on soomlased.

Kolmapäeval Turust Hamburgi siirdunud Mein Schiff 1 ei juba paari aasta möödudes enam tehase suurim ega kalleim laev. Järgmise aastakümne alguses teeb tehas reisikorraldajale Royal Caribbean Cruises kaks Icon-klassi laeva.

Laevade hinnast ei räägita, aga Mein Schiff 1 eest maksti teadaolevalt üle poole miljardi euro ja Iconi hind on suurusjärgus 1,25 miljardit tükk.

Jaga lugu:
Hetkel kuum