Tallinna Sadama kasum vähenes

Parvlaev Tõll  Foto: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix

Tallinna Sadamat läbis esimeses kvartalis 5 miljonit tonni kaupa ja 1,9 miljonit reisijat. Ettevõtte müügitulu moodustas 29,4 miljonit ja kasum 11,8 miljonit eurot.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kaubamaht 0,3% ning reisijate arv 0,2%.

Kontserni kolme kuu müügitulu moodustas 29,4 miljonit eurot, see vähenes võrreldes eelmise aastaga 1% võrra. Käibe vähenemist mõjutas enim laevatasude tulu vähenemine, langes eelõige vedellasti ja konteinerkaupade maht.

Korrigeeritud EBITDA ehk kasum enne intresse, makse, kulumit ja allahindlusi oli 17,6 miljonit eurot, see vähenes 1,6 miljoni euro võrra. Esimese kvartali kasum vähenes 2,5 miljoni euro võrra ja ulatus 11,8 miljoni euroni. Korrigeeritud EBITDA ja kasumi languse taga oli muude tulude vähenemine võrreldes 2017. aasta I kvartaliga, mil maksti leppetrahvitasu seoses uute parvlaevade üleandmise hilinemisega.

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Laevad ja TS Shipping.

Hetkel kuum