Äripäev • 13 mai 2018

Põhja-Korea lammutab oma tuumatehase

Põhja-Korea liider Kim Jong-un  Foto: Reuters/Scanpix

Põhja-Korea lubas lammutada oma tuumarelvade testimise koha. Plats peaks olema puhas vähem kui kahe nädalaga, mil toimub välisajakirjanikega tseremooniaüritus.

Pyongyang teatas, et tuumarelvatehas lammutatakse 23-25. maiks. Teadlased on öelnud, et teisaldatav paik kukkus juba septembris pooleldi kokku. Paik otsustati lammutada ajaks, mil USA president Donald Trump kohtub Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga, kirjutab BBC.

Viimasel ajal on Põhja-Korea suhtlus välismaaga muutunud märgatavalt sõbralikumaks ja riigi pööre paremuse poole näib üha optimistlikum väljavaade. Alles mõni kuu tagasi tegi Põhja-Korea usinalt tuumaraketi katsetusi, ajades sellega ärevile kogu maailma.

Hetkel kuum