Äripäev • 14. mai 2018 kell 6:04

Fond võttis ette liikluskindlustuseta sõidukid

Autod.  Foto: Erik Prozes

Liikluskindlustuse fond (LKF) teatas, et kontrollis kuu jooksul 61 430 EuroPargi parklas oleva sõiduki tausta ning avastas 1200 sõidukit, millel ei olnud kehtivat liikluskindlustust. Aktsiooni eesmärgiks oli vähendada liikluskindlustuseta sõidukite arvu Eesti teedel.

Pärast teavituse saamist sõlmis liikluskindlustuse lepingu 35 protsenti autoomanikest, märkis LKF.

Liikluskindlustus on kohustuslik kindlustus, milleta sõiduki juhtimise eest võib politsei karistada sõiduki juhti rahatrahviga. Kui liikluskindlustuseta sõidukiga põhjustatakse kahju, hüvitab kahju LKF või viimase lepingu kindlustusandja ning nõuab väljamakstud hüvitise tagasi kindlustuseta sõiduki omanikult, vastutavalt kasutajalt või juhilt.

LKF on liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo, liikluskindlustuse registri pidaja ja liikluskindlustuse lepinguta sõidukite sundkindlustaja. LKF hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab LKF liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.

Hetkel kuum