Äripäev • 15. mai 2018 kell 15:07

Riik korrastab toetuste taotlemise süsteemi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Riigikogus loeti täna esimest korda toetuste administreerimise eelnõud, mis peaks viima toetuste taotlemise ja jagamise Riigi Tugiteenuste Keskuse haldusse.

Esialgu puudutab eelnõu regionaaltoetusi ja teisi rahandusministeeriumi jagatavaid toetusi.

Rahandusminister Toomas Tõniste sõnul saab Riigi Tugiteenuste Keskusest keskne toetuse andja ja toetuste saamise teabekanal. Muudatuste eesmärk on muuta kasutaja jaoks raha taotlemine mugavamaks ja korrastada toetuste jagamise süsteemi. Taotlejale ja ka riigile tekib üks koht, kus toetuste teemal suhelda.

Muudatused on kavandatud jõustuma 1. septembril.

Riigi Tugiteenuste Keskus korraldab riigi raamatupidamist ning personali- ja palgaarvestust, osutades teenuseid enamiku ministeeriumide valitsemisalade asutustele, riigikantseleile, rahvusraamatukogule ja Eesti Kunstimuuseumile. Samuti aitab keskus riigikantseleil ning justiits- ja rahandusministeeriumi asutustel korraldada riigihankeid ja kontrollida riiginõuete täitmist.

Hetkel kuum