Priit Pokk • 18. mai 2018
Jaga lugu:
Kasulik
Ainult tellijale

Kuidas teha koduõllest legaalne äri?

Laat Luige Kevad
Laat Luige Kevad  Foto: Raul Mee

Viimase kahe ja poole aastaga on Eestis alkoholi väiketootjate arv kasvanud pea kolm korda: kui 2015. aasta lõpus oli neid 17, siis praegu juba ligi poolsada ehk 49. Kuidas aga oma kauba turustamisega mitte sattuda maksuameti musta nimekirja?

Näiteks on üha populaarsemaks muutumas koduõlle müük laatadel ja sellega seoses on juhuseid, kus müüja ei oska või ei taha muuta oma tegevust legaalseks, märkis maksu- ja tolliameti aktsiiside talituse juht Kai-Liis Nõlvak.

Miks üldse peaks isetehtud õlle, siidri või veini müügi legaliseerima? Nõlvak toob välja kaks argumenti: see tagab ausa konkurentsi ning tarbija tahab kindlust, et toode on usaldusväärne. „Tegemist on ikkagi toiduainega, mitte lihtsalt mingi esemega. Mingi kontroll peab püsima.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt