Äripäev • 17. mai 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Pingerivi: 24 mammutvõlgnikku

Siluetid. Foto on illustreeriv.  Foto: Raul Mee

Kohturegistrisse on kantud pilv istungeid, kus arutatakse Eesti suurimate võlgnike isiklikke pankrotte – ühtekokku võib juba praegu leida registrist 24 nime, kellel maksuvõlgu kokku 4,7 miljoni euro eest.

Suurim võlgnik Äripäeva koostatud kohtuistungite nimekirjas on Priiten Tamm, kel koos intressidega võlgu üle 750 000 euro. Võlgade peapõhjus, 256 000 euro suurune võlgnevus pärineb üle kümne aasta tagusest ajast.

Kunagi sadu miljoneid kroone riigile võlgnenud ettevõtte juhtidele Priiten Tammele ja Erik Vallastele määras maksu- ja tolliamet 2007. aastal 11 miljoni eest täiendavat tulumaksu, sellest 4,2 miljonit krooni (270 000 eurot) Tammele. Divec oli omal ajal silmapaistvalt kurioosne juhtum, sest teistele maksude optimeerimist hõlbustanud ettevõtel oli süüdistuse järgi ka endal 90ndatel kahekordne raamatupidamine ning töötajatele maksti ümbrikupalka. Erik Vallastel on MTA andmetel üleval veel ka 470 000eurone võlgnevus, millele lisandub 875 000 euro jagu intresse.

Valiku mammutvõlgnikke leiad allolevast tabelist, põhjuseid, mis on nii suurtesse võlgadesse viinud, saad lugeda sellest artiklist. Märksõnad on näiteks: varatuks tehtud trükikoja juhtum, fiktiivsed arved ja solvumine MTA peale, rahapesu arvutiäris, arvevabrikant, kes valmistas korgijooki.

Lisaks saad siit lugeda, kuidas maksuamet võtab ette poolsada pahatahtlikku suurvõlglast ning algatab nende suhtes pankrotimenetluse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt