Äripäev • 29. mai 2018 kell 12:05

Belgias tappis terrorist kolm inimest

Pommirühm otsib läbi Belgia Liege'i linnas piirkonda, kus terrorist avas tule ja tappis kolm ning vigastas kahte inimest.   Foto: epa

Relvastatud terrorist avas täna Belgias Liege’i linnas tule ja tappis kaks politseinikku ja möödakäija. Seejärel üritas ta põgeneda, haarates pantvangiks mööduva naise, kuid kohale jõudnud politseinikud lasid ta maha.

Meedia teatel said arvatava terroristi käe läbi surma kaks naispolitseinikku ning juhuslikult autoga mööda sõitnud naine. Politsei teatel on maha lastud ka kurjategija, kes olevat tulistades ülistanud Allahit. Belgia prokuratuuri sõnul oli tegemist terrorirünnakuga.

Telekanali RTBF teatel oli ründaja Belgias sündinud 36aastane Benjamin Hermann, kes oli politseile teada pisikurjategija, kes kandis praegu ka vanglakaristust. Terrorismiga seotud isikute andmebaasides teda ei ole. Telekanali andmeil radikaliseerus ta vanglas, kust oli praegu käima lastud. Eile jõudis ta toime panna järjekordse pisikuriteo Belgia lõunaosas Luxembourgi provintsis.

Viimastel andmetel avas ta tule patrullpolitseinike pihta pärast seda, kui need temalt dokumenti küsisid. Kuulist sai surma ka mööda sõitnud autos olnud naine. Teatatakse ka politseioperatsiooni käigus kahest viga saanud inimesest.

Hetkel kuum