Äripäev • 2. juuni 2018 kell 11:58

IRL muutis nime ja nahutas Keskerakonda

IRLi suurkogu otsustas erakonna nime muuta ISAMAAKS.  Foto: ISAMAA

Täna otsustas IRLi suurkogu erakonna nime muuta erakonnaks ISAMAA, samuti otsustati vastu võtta põhikirja muudatused ja maailmavaatelised aluspõhimõtted.

Lisaks nime muutmisele võttis täna kogunenud suurkogu vastu kolm poliitilist avaldust, seisab erakonna pressiteates. Neis tõdeti, et oht Venemaa suunalt on suurenenud, Eesti keele rääkijate ring peab laienema ning kolmanda avaldusena soovitati Keskerakonnal tühistada koostööleping Ühtse Venemaaga.

Viimases avalduses märgitakse, et ehkki Keskerakonna juhtkonna väitel on koostööleping Ühtse Venemaaga puhtformaalne ja "külmutatud" olekus, näitab tegelikkus midagi muud.

"Kutsume Keskerakonda üles seda koostöölepingut ametlikult tühistama, et tugevdada Eesti ühiskonnas rahvuslikku konsensust Putini režiimi tõkestamisel," seisab avalduses. "Antud samm annaks selge signaali meie poliitika ühtsusest ning vähendaks poliitikute võimalust manipuleerida Eesti ühiskonnaga."

Hetkel kuum