Äripäev • 4 juuni 2018

Mai tõi lennureisijate arvu kasvu

Foto: Scanpix/Postimees

Tallinna lennujaama läbis mais üle 275 000 reisija, päevas teenindati keskmiselt 8885 reisijat ning toimus 150 lendu, teatas lennujaam.

Aasta algusest on kokku teenindatud üle miljoni reisija ehk 15% rohkem kui mullu sama aja jooksul. Mais tõi kasvu alanud suvehooaeg – taasavati mitu suvist liini, kommenteeris lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe.

Regulaarreisijate arv kasvas mais 16% võrra, seda toetas istekohtade lisandumine 12% võrra. Lendude keskmine täituvus kasvas 71 protsendini.

Lennufirmadest tõid enim lisareisijaid Nordica ja SmartLynx. Suurima turuosaga lennufirma on Nordica, kes teenindas ca 23% reisijatest, airBalticuga lendas 15% reisijatest, kokku tegi mais Tallinnast regulaarlende 12 lennufirmat.

Hetkel kuum