Äripäev • 6 juuni 2018

Turistide arv aprillis langes

Turistid  Foto: Raul Mee

Majutusettevõtetes peatus 2018. aasta aprillis 251 000 sise- ja välisturisti ehk 3% vähem kui aasta varem, teatas statistikaamet. Kahanemine tuli just välisturistide arvel.

Majutusettevõtetes peatus 151 000 välisturisti ehk 4% vähem kui eelmise aasta aprillis, märkis statistikaamet. Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 97 000 turisti ehk 64% välisturistidest.

Läti ja Soome turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt 2% ja 16% vähem, Venemaa turiste aga viiendiku võrra rohkem kui eelmisel aasta aprillis. Kui võrrelda näitajaid eelneva aasta sama kuuga, vähenes Soome turistide arv juba kolmandat kuud järjest. 

Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv, aprillis oli neid 7% enam kui aasta tagasi samal kuul. Välisturistidest 71% eelistas jääda ööbima Tallinna. Pärnu majutusettevõtetes peatus 8% ja Tartu majutusettevõtetes 7% välisturistidest ning 5% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 100 000 ehk sama palju kui eelmise aasta aprillis. Siseturistide ööbimiste arv suurenes 3%, mis tähendab, et siseturistide ööbimiste kestus majutusettevõtetes veidi suurenes.

Siseturistidest 63% oli puhkusereisil ja 23% tööreisil. Harju maakonnas peatus 30%, Tartu maakonnas 16%, Pärnu maakonnas 14% ja Ida-Viru maakonnas 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 956 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta. Täidetud oli 44% tubadest ja 35% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 36 eurot ehk ühe euro võrra vähem kui eelmise aasta aprillis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 40 eurot, Tartu maakonnas 39 eurot ja Pärnu maakonnas 30 eurot.

Hetkel kuum