Saksamaa majandus jätkab nõrgalt

08. juuni 2018, 14:35
Saksamaa lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180608/NEWS/180609710/AR/0/AR-180609710.jpg

Esimeses kvartalis ilmnenud Saksamaa tööstuse nõrk seis ei kipu ikka veel lahtuma, selgub aprilli tööstusnäitajatest, see võib tähendada aga nõrka majanduskasvu ka teises kvartalis.

Tööstustoodang aprillis langes kuuga protsendi võrra, mis jäi märkimisväärselt alla Reutersi analüütikute prognoositud 0,3protsendilise tõusule. 0,3 protsenti kahanes aga eksport, sellal kui import oli 2,2 protsendiga tugevas tõusus, kirjutab Reuters.

"Saksamaa majandus on teist kvartalit alustanud tagasihoidlikult: tellimused, eksport ja tööstustoodang on kõik pettumust valmistavad," ütles VP Banki peaanalüütik Thomas Gitzel. Tööstustellimused on sealjuures languses olnud juba neli kuud järjest.

Analüütikud kardavad, et üldiselt nõrka seisu ohustavad praegu ühelt poolt maailmas kanda kinnitavad protektsionistlikud meetmed ning teisalt raskused tarneahelas.

Financial Times märgib, et Saksamaa kõrval jäi kehvaks ka Prantsusmaa tööstustoodang, kahanedes aprillis märtsiga võrreldes 0,5 protsenti, sellal kui prognoositud oli hoopis 0,3protsendiline tõus.

ING Saksamaa peaanalüütik Carsten Brzeski ütles lehele, et Saksamaa makromajanduslikest numbritest selgub, et hoo taas sissevõtmine ei lähe nii libedalt, kui oodati. "See on nagu paha pohmelus, mis kuidagi ei taha üle minna," ütles ta.

Eile avaldatud Eurostati andmete järgi kasvas euroala majandus esimeses kvartalis aastalõpuga võrreldes 0,4 protsenti. Nii Saksamaa kui ka Prantsuse majanduskasv jäi sealjuures Euroopa keskmisele alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2018, 14:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing