Äripäev • 11. juuni 2018 kell 10:08

Politsei kahtlustab bitcoinide miljonivargust

Bitcoin  Foto: Bloomberg

Eesti võimud on kätte saanud mehe, keda kahtlustatakse aastate jooksul tuhandete bitcoinide varguses, millega ta teenis vähemalt 2,5 miljonit eurot. Ohvrid langesid saagiks peamiselt seetõttu, et hoidsid oma paroole lohakalt.

Kahtlusaluse mehe tegutsemisviis ehk modus operandi oli proovida siseneda võõrastesse meilikontodesse proovides lihtsalt kuskilt lekkinud kontodelt pärit paroole. Kord juba kellegi meilikontos sees, avanesid talle mitmed võimalused rikastumiseks, kirjutab tehnikaportaal Geenius.

Riigiproküror Piret Paukštys ütles portaalile, et meest kahtlustatakse mitmes kuriteos nagu arvutikelmus, arvutisüsteemi ebaseaduslik ligipääs ja ka arvutikuriteo ettevalmistamine. Bitcoini kursi tipphetkel oleks nende väärtus ulatunud lausa 30 miljoni euroni, ent varguse ajal oli kurss madalam. 

Saadud raha mängis mees netikasiinodes maha.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Hetkel kuum