Politsei kahtlustab bitcoinide miljonivargust

11. juuni 2018, 13:08
Bitcoin
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180611/NEWS/180619961/AR/0/AR-180619961.jpg

Eesti võimud on kätte saanud mehe, keda kahtlustatakse aastate jooksul tuhandete bitcoinide varguses, millega ta teenis vähemalt 2,5 miljonit eurot. Ohvrid langesid saagiks peamiselt seetõttu, et hoidsid oma paroole lohakalt.

Kahtlusaluse mehe tegutsemisviis ehk modus operandi oli proovida siseneda võõrastesse meilikontodesse proovides lihtsalt kuskilt lekkinud kontodelt pärit paroole. Kord juba kellegi meilikontos sees, avanesid talle mitmed võimalused rikastumiseks, kirjutab tehnikaportaal Geenius.

Riigiproküror Piret Paukðtys ütles portaalile, et meest kahtlustatakse mitmes kuriteos nagu arvutikelmus, arvutisüsteemi ebaseaduslik ligipääs ja ka arvutikuriteo ettevalmistamine. Bitcoini kursi tipphetkel oleks nende väärtus ulatunud lausa 30 miljoni euroni, ent varguse ajal oli kurss madalam. 

Saadud raha mängis mees netikasiinodes maha.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2018, 13:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing