Alkoholiaktsiisi laekumist kärbiti veel

13. juuni 2018, 13:26
Rahandusminister Toomas Tõniste sõnul saab riik sügisel hinnata diislikütuse aktsiisi võimalikku langetamist.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180613/NEWS/180619859/AR/0/AR-180619859.jpg

Järgmise aasta aktsiisitõusu tühistamine tähendab juba tänavu 28 miljonit eurot väiksemat laekumist.

Kuna veebruari aktsiisitõus tuli poole väiksem, siis on juba praegu kärbitud optimistlikku lootust, et alkoholiaktsiisi laekub tänavu 341 miljonit eurot, tunnistas rahandusminister Toomas Tõniste riigikogu infotunnis.

Nüüd uue aasta algusse planeeritud aktsiisitõusu ärajätmine tähendab, et tänavu jaekaupmehed suuri varusid tõenäoliselt ei soeta ja suuremat ühekordset aktsiisilaekumist aasta lõpus pole oodata. See tähendab eelarveprognoosidele veelgi alla jäämist ning eeldatavalt laekub seda aasta jooksul 258 miljonit eurot.

Küsimustele aktsiisipoliitika kohta pidi vastama ka peaminister Jüri Ratas, kes keskendus Reformierakonna algatusele eelmises valitsuse seada aktsiisid pikaajalisele tõusule. Praeguse seisuga ühtegi alkoholiaktsiisi langetamise kava ei ole. Ratta sõnul on valitsus juba oma panuse järgmise aktsiisitõusu ärajätmise on andnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2018, 13:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing