Äripäev • 14. juuni 2018
Jaga lugu:

EKRE toetus tipus

Mart ja Martin Helme  Foto: Erik Prozes

Kasvava poliitilise loiduse kõrval näitab tipptaset EKRE toetus valijate seas, pearivaalid Keskerakond ja Reformierakond on populaarsuselt võrdsed.

EKRE toetus kasvas juunis 18 protsendile, samal ajal võrdustus kahe populaarsema partei Reformierakonna ja Keskerakonna toetus, selgus ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale hääle 28 protsenti ja Keskerakonnale 27 protsenti valijatest. Populaarsuselt kolmandaks parteiks on selgelt tõusnud EKRE, kelle toetus kasvas juunis 18 protsendile. 

Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetus oli juunikuus sarnaselt maiga 9 protsenti. Napilt ületaks valimiskünnise parlamendipartidest ka Isamaa (IRL otsustas oma nime muuta Isamaaks 2. juuni suurkogul) 5 protsendi suuruse toetusega.

Nende kodanike osakaal, kes kas ei oska oma eelistust öelda, ei toeta mitte kedagi või keeldub oma eelistust avaldamast, oli juunis koguni 39 protsenti (mais 28).

Loe pikemalt ERRi portaalist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas