Äripäev • 15 juuni 2018

Eesti raudtee-ehitaja edukas Leedus

Leonhard Weiss RTE tehnika  Foto: Leonhard Weiss RTE

Leonhard Weiss RTE võitis koos oma Leedu partneritega Leedus 55 miljoni eurose hanke.

Leedus ehitatakse Rail Balticu jaoks oluline Kaunase raudteejaam ühendus Palemonase ühendveoterminaliga, lisaks Leonhard Weisse RTE-le osalesid hankes UAB Hidrostatyba ja UAB Autokausta.

"Kokku ehitatakse 9 kilomeetrit 1435 millimeetri laiust raudteed ning 3,6 kilomeetrit 1520 millimeetri laiust raudteed. Samuti ligi kaks kilomeetrit kahestandardilisi üleminekulõike ning rekonstrueeritakse Kaunase ja Palemonase jaamad. Lisaks veel viadukt, hulgaliselt ülesõidukohti ja helibarjääre ning muid raudteetaristu osi,“ ütles Leonhard Weissi juht Kalle Kask pressiteatae vahendusel.

Kaunas – Palemonas raudteelõik tagab Balti riike läbiva Rail Baltica trassil kulgevate rongide liikluse Poolaga. Ühtlasi tekitab antud raudteelõigu kasutuselevõtt suurima kaupade ümberlaadimiskeskuse.

Leonhard Weissi kontserni põhitegevus Eestis jaguneb kaheks. Leonhard Weiss RTE ja Leonhard Weiss Viater Ehitus tegelevad tee-ehitusega, sealhulgas raudteede ja trammiteede ehitamise ja hooldusega. Leonhard Weiss Energy kaudu tegutseb Leonhard Weiss elektrivõrkude projekteerimise, ehituse ja hoolduse turul, spetsialiseerudes kõrgepinge välisvõrkudele.

 

Hetkel kuum