Äripäev • 22. juuni 2018 kell 5:04

Koduhinnad on tõusnud pealt 6 protsendi

Korterite müügihindade tõus ületas inflatsiooni kahekordselt.  Foto: Meeli Küttim

Statistikaameti eluaseme hinnaindeks tõusis esimeses kvartalis aastaga 6,6 protsenti, kasv puudutab siiski vaid Tallinna ümbrust, Pärnut ja Tartut.

Möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 6,7 ja majade hinnad 6,2 protsenti. Sealjuures tõusid Tallinna korterite hinnad 6,8 ning Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 9,8 protsenti, ent langesid ülejäänud Eestis 0,5 protsenti.

Hinnatõusu liikumiseset Tallinnast läbiümbrusse ja teistesse suurematesse linnadesse annab veelgi paremini märku võrdlus eelmise, 2017. aasta viimase kvartaliga. Nimelt jäid Tallinna korterite hinnad võrdlemisi samale tasemele, sellal kui Harjumaal, Pärnus ja Tartus kasvasid need 4,6 protsenti. Aastalõpuga võrreldes tõusid korterite hinnad ka mujal Eestis: 6,1 protsenti.

Kui pelgalt ruutmeetrihinna võrdlemise kõrval võtta arvesse ka muid eluaseme ostmisega seotud teenuseid, kapitaalremondi hindu ja kodukindlustust, siis on eluasemed aastaga kallinenud 9,8 protsenti ning aastalõpuga võrreldes 4,4 protsenti.

Hetkel kuum