Raadiohommik: tollid, Amazon Prime Days, turumajandus Soome moodi

President Donald Trump  Foto: Scanpix/Reuters
Äripäev • 3. juuli 2018 kell 17:16

Äripäeva raadios teeme juttu Donald Trumpi tollide mõjust Eestile ja kaubandussõja kasvavatest mõõtmetest. Samuti aktsiaturgudel öösel toimunust, lähenevatest Amazoni Prime-päevadest, Kreekast, Investeerimisfestivalist, elektrirallist ja turumajanduse levikust Soomes.

Stuudios on Eliisa Matsalu ja Meelis Mandel.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Õigusruum". 1. juulil jõustus relvaseaduse parandus, millega edaspidi võib Eestis igaüks granaadivabriku püsti panna. Seekordses saates räägimegi, milliseid võimalusi seadusemuudatus avas, mida võiks ettevõtjatelt oodata ning mis võiksid olla Eesti kaitsetööstuse eelised. Saates on külas kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm ning kaitsetööstusettevõtte Eesti Arsenal juht Jens Haug. Saatejuht on Priit Pokk.

13.00–14.00 "Arvude taga". Seekord on fookuses ehitusturg, sest 2018. aasta tõotab tulla Eesti ehitusturul ajaloo edukaim. Kui hästi ehitajatel läheb ja kuidas on ehitushind muutunud, sellest räägivad Statistikaameti juhtivanalüütik Merike Sinisaar ja analüütik Ülo Paulus ning Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson.

15.00–16.00 "Metsamajanduse hooandja". Soome Metsä Groupi tütarfirma Eestis Metsä Wood ehitab Pärnusse koos Nordeconiga 29 000ruutmeetrise pindalaga kasevineeritehast, kuhu otsitakse tööle 200 inimest. Metsä Wood valmistab puittooteid – peamiselt vineeri ja spooni ehitusele, tööstusele ja paljudele edasimüüjatele. Räägime ettevõtte tegevusest lähemalt ja anname teada, kuidas Pärnu uude kasevineeritehasesse tööle saada. Stuudios on Metsä Woodi Pärnu vineeritehase juht Kaarel Tali. Saatejuht Liis Amor.

Neljapäeval

7.00–10.00 hommikuprogramm. Stuudios on Hando Sinisalu ja Eliisa Matsalu.

11.00–12.00 "Eetris on Arvamusfestival"

13.00–14.00 "Terviseuudised"

15.00–16.00 "Viimane mudel"

Hetkel kuum