Jaroslav Tavgen • 6. juuli • 1 min
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Euroopa pole autoriõiguste lahingut kaugeltki võitnud

Eile jättis Euroopa Parlament vastu võtmata autoriõiguse direktiivi kavandi, mille vastu oli kohal olnud 627 saadikust 318, poolt 278 ning erapooletuks jäi 31 saadikut. Direktiiv tuleb uuesti hääletusele septembris.

Julia Reda
Julia Reda  Foto: Sebastian Raible //@FreakkaerF

See direktiiv kohustaks veebiplatvorme, näiteks Facebooki ja YouTube’i, kasutama automaatfiltreid, mis eemaldaksid keskkonnast autoriõigusi rikkuva sisu. Teine suur muudatus puudutaks tsiteerimist ehk plaani keelata uudislugude igasugune tsiteerimine, ka hüperlingina.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt