Äripäev • 10. juuli 2018
Jaga lugu:

Heldeim kulutaja on konverentsiturist

Konverents  Foto: Urmas Kamdron

Kõige enam kulutavad Eestis oma reisi käigus raha konverentside külastajad, vahendas ERR statistikaameti välisturistide Eesti külastamise uuringut.

Turistid, kes saabuvad lennukiga, kulutavad Eestis keskmiselt 400 eurot, laevaga saabunud 300 ja maanteed pidi tulnud turistid keskmiselt 200 eurot, vahendas ERRi uudisteportaal. Konverentsidel osalevate inimeste keskmised kulutused on 1000 eurot, selgus statistikaameti aastatel 2015-2016 tehtud uuringust.

Majutusettevõtetes ööbivatest turistidest moodustavad suurima osa Soome turistid, keda on 42 protsenti kõikidest turistidest. Neile järgnevad Venemaa turistid, kes moodustavad kõigist turistidest 11 protsenti. Läti ja Saksamaa turiste on vastavalt seitse ja kuus protsenti.

Keskmiselt veedavad turistid Eestis 2,5 ööd. Lennureisijad veedavad keskmiselt 3,9 ööd ning laevareisijad 2,4 ööd.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum