Äripäev • 10. juuli 2018 kell 7:22

Leedukad püüavad Ukrainas tuult

tuulepark  Foto: EPA

Leedu kapitalil ettevõte Yuzhne Energy ehitab Ukrainas 70megawatise võimsusega tuuleenergiaparki, kirjutab Leedu äriportaal vz.lt. Odessa oblastisse kerkivasse tuuleparki tuleb 19 tuugenit ning investeeringu suurus on üle 100 miljoni euro.

Park on kavas käiku lasta hiljemalt järgmise aasta lõpus - sel juhul kehtib leedukatele veel soodustus, kuna Ukraina riik on fikseerinud enne 2019. aasta lõppu elektrienergiat tootvatele tuuleparkidele kümneks aastaks ostuhinna 10,18 senti kWh.

See muudab Ukrainas tuuleenergia tootmise eriti ahvatlevaks ning Yuzhne Energy esindaja sõnul tasub neil sellistel tingimustel kogu projekt ära juba kuue aastaga. Esindaja lisas, et muidugi jäävad poliitilised riskid, kuid nad otsustab edasise laienemise Ukrainas juba edaspidi.

Yuzhne Energy koondab lisaks Leedu füüsilistele ja juriidiliste isikutele ka üht Kanada investorit ning lisaks aktsionäride rahale on kaasatud ka pangalaene. Investorite nimesid ettevõte ei avalda.

Hetkel kuum