Riigikogu kaalub Danske juhtumi kaalumist

23. juuli 2018, 12:01
Danske Bank
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180723/NEWS/180729929/AR/0/AR-180729929.jpg

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Jaanus Karilaiu hinnangul tuleb kaaluda, kas riigikogu peaks mingil moel uurima Venemaalt Danske Banki kaudu läbi Eesti toimunud rahapesu, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Küsimus on, et kuidas sai see toimuda, millega tegeleb meil finantsinspektsioon, millised kuritegelikud ühendused meil tegutsevad ja kui sügavale on nad oma kombitsad ajanud. Ja veel küsimus, et kes selle eest vastutab," rääkis Karilaid ERRile.

Ta nentis, et valikuks on, kas õiguskomisjon ja riigikogu tahavad saada vastuseid või pigistavad toimunu ees silmad kinni. Karilaid lubas, et esitab Danske Banki rahapesujuhtumi 31. juulil õiguskomisjoni erakorralise istungi päevakorda, kus praeguse seisuga arutatakse idapiiri hinda, lisas ERR.

Möödunud aastal tuli ilmsiks, et Danske Eesti filiaalis tehti aastatel 2012 kuni 2014 Aserbaidžaani firmadele ligi 2,9 miljardi dollari ulatuses rahaülekandeid, mille käigus võis toimuda rahapesu ning altkäemaksude vahendamine Briti ettevõtete kaudu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2018, 12:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing