Äripäev • 1. august 2018 kell 11:29

Valmiv parkimismaja tõstis tublisti lennujaama bilansimahtu

Tallinna lennujaam  Foto: Andres Haabu

Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas esimesel poolaastal võrreldes eelmise aastaga ligi 16%, lennujaama on läbinud 1,37 miljonit reisijat ehk keskmiselt 7600 reisijat päevas.

Kontserni müügitulu kasvas 12,8%. Aasta esimese kuue kuu kasum oli 3,8 miljonit eurot ehk 10,4% suurem kui 2017. aastal.

Lennundustulud kasvasid 10,9%, mittelennundustulud kasvasid 13,9%. Kulud kokku kasvasid 10,4%.

"Kulude tõusu taga on julgestuskulu kasv seoses reisijate arvu suurenemisega, kütuse ja sõidukite kulu kasv seoses ilmastikuga ning jäätõrjeteenuse nõudluse kasv aasta esimestel kuudel," selgitas Tallinna Lennujaama juhatuse liige Anneli Turkin.

Tööjõukulu kasvas 10,1%, s-h töötajate arv kasvas 7,4%. "Meie tegevus on sesoonne ja töötajate arv suvise lennugraafiku ajal kasvab. Tööjõukulude tõusu mõjutavad ka 2017. aasta töötasude korrigeerimised," lisas Turkin.  

Mahukate investeeringute tõttu on põhivara kulum tõusnud 0,5 miljonit eurot ehk 9,7%. Lennuliiklusala investeeringud kaasrahastab 50% ulatuses Euroopa Ühtekuuluvusfond - seega osaliselt on amortisatsioonikulud kaetud varade sihtfinantseerimise tuludega.

Võrreldes 2017. aasta lõpu seisuga kasvas ettevõtte bilansimaht 181,4 miljonilt eurolt 184,3 miljonile eurole. Materiaalne põhivara on suurenenud 4 miljoni euro võrra seoses parkimismaja ehitusega, mis peab valmima selle aasta lõpuks.

Hetkel kuum