Äripäev • 9 august 2018

Raadiohommikus: krüptokrahh, Tesla ja kaupleja Alex

Kaupleja Alex  Foto: Anti Veermaa

Reedeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis annab esimese avaliku intervjuu alates maist Äripäeva ja Delovõje Vedomosti veergudel tegutsev kaupleja Alex, kellega räägime tema suurematest võitudest, kaotustest ning olulisematest õppetundidest.

Selle nädala kõige olulisemat börsiuudist – elektriautode tootja Tesla Motorsi võimalikku lahkumist börsilt – lahkame üheskoos LHV vanemmaakleri Nelli Jansoniga. Sellest, mida arvata krüptovarade suurest hinnasulast, räägime Eesti Krüptoraha Liidu asutajaliikme Asse Saugaga.

Ühtlasi teeme kokkuvõtte Tallinna börsil noteeritud ettevõtete värsketest majandustulemustest. Ehitusfirmade värskeid majandustulemusi kommenteerib investor Rene Ilves.

Programmi veavad Liis Amor ja Juhan Lang.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00-12.00 „Kuum tool“. Erinevate uute töövormide, nagu näiteks kaug- ja platvormitöö, laiem levik seab riigi ette väljakutse, kuidas peaksid muutuma töösuhteid sätestavad regulatsioonid. Selle tarvis on sotsiaalministeerium tulnud välja mitme ettepanekuga. Kas, miks ja kuidas vajaksid töösuhete korraldus ülevaatamist ning paindlikumaks muutmist, sellest kõnelevad saates tervise- ja tööminister Riina Sikkut ning Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Saatejuht on Priit Pokk.

13.00-14.00 „Ettevõtte edulugu“. Saates tutvume põhjalikult Eesti eduka idufirmaga Veriff ja räägime selle asutaja Kaarel Kotkasega muu hulgas ka idufirmade buumiajast ja maksude maksmisest. Kas praegu toimub idufirmade vara Eestist ärakantimine? Miks peaks üks finantsasutus identimisel eelistama Veriffi ja kui palju esineb petturlust? Kuidas läks Kaarelil kohtumine USA näitleja Ashton Kutcheriga, kes ettevõttesse investeeris? Saadet juhib Liis Amor.

15.00-16.00 "Kullafond". Eestis tegutseva firma Investorise ambitsioonikas plaan on raputada enda loodud tehisintelligentse fondijuhiga maailma majandust ja vallutada 3 triljoni suurune erakinnisvaraturg. Mida sellise tulevikuvisiooni puhul arvestada tuleks ja miks ettevõte nii julgelt masinõppe tulevikule vastu astub, saab teada "Kullafondi" kuuluvast saatest "Tulevikuäri".

Hetkel kuum