Saaremaa katsetab uut moodi pakendikogumist

13. august 2018, 10:08
Plasti sorteerimine
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180813/NEWS/180819932/AR/0/AR-180819932.jpg

Saaremaal Kuressaare ja Kudjape piirkonnas hakatakse oktoobrist katsetama pakendite kodudest kokkukogumist. Vastukaaluks kaob suurem osa avalikest pakendikonteineritest, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa vallavalitsus koos pakendiorganisatsioonide TVO ja EPRiga plaanib katsetada Eestis ainulaadset süsteemi, kus pakendite kogumine toimub vaid tekkekohal. Kui mitmes omavalitsuses on olemas nii avalike punktide kui ka kogumisteenus, siis Saaremaal tahetakse esimene neist kaotada.

"Kohtkogumine muutub kohustuslikuks nii majapidamistele kui ka pakendiorganisatsioonidele ja avalikest pakendipunktidest jäetakse alles vaid üksikud," selgitas väljaandele Saaremaa vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel.

Testperioodil osutatakse kohtkogumisteenust Kuressaares ja Kudjapel ning see ei ole kohustuslik. Eramajad saavad kasutada pakendikotiteenust ehk siis teenusepakkuja toob kliendile tasuta läbipaistva, umbes 200liitrise pakendikoti, mille klient täidab pakenditega vastavalt juhisele.

"Kokkulepitud päeval pannakse pakendikott oma koduvärava juurde. Pakendikotti ära viies jätab teenusepakkuja sinna uue koti. "Kui pakendid on õigesti kogutud ja kott õigeks ajaks välja pandud, siis klient teenuse eest midagi tasuma ei pea," lisas Koppel.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2018, 10:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing