• Jaga lugu:

  Eestlase jaoks lihtsustub Lätti kolimine

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Eile sõlmisid Eesti ja Läti valitsus ühisistungi järel riikidevahelise andmevahetuse lepingu, mille eesmärk on soodustada inimeste vaba liikumist Eesti ja Läti vahel ning tagada meie elanikele elukohapõhised teenused ja toetused.

  Kokkuleppe eesmärk on arendada Eesti ja Läti koostööd inimeste ja nendega kaasas käiva info vabas liikumises. Samuti lihtsustub lepingu sõlmimise järel riigiasutuste koostöö perekonnatoimingute info vahetamisel. Kui keegi kolib Eestist Lätti või vastupidi, ei pea ta tulevikus enam kaht riiki oma elukohamuutusest teavitama: edaspidi hakkab info kahe riigi vahel liikuma automaatselt. Rahvastikuregistrite andmete vahetamise leping on oluline ka teenuste ja sotsiaaltoetuste tagamisel.
  Andmete vahetamine garanteerib, et kahe riigi elanikud saavad elukohapõhiseid teenuseid ja toetusi, milleks neil on ka õiguslik alus.Peaminister Jüri Ratas märkis, et on veel suur samm astuda, et kahe riigi ametite andmevahetus sünkroniseerida, kuid oleme koostööks valmis. "Hea näide on Soome, kellega Eestil andmevahetus mitmel tasandil juba toimib," lisas Ratas.
  Eesti vahetab rahvastikuregistri andmeid veel Soome ning Leeduga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Leedole esitati süüdistus miljonite kantimises ja võltsimises
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.