• Jaga lugu:

  Elektri tootmine ja tarbimine kasvas

  MastivõimsuslülitiFoto: Elektrilevi

  Eesti elektritootmine kasvas juulis aastatagusega võrreldes seitse protsenti, 822 gigavatt-tunnini. Samuti kasvas aastases võrdluses tarbimine kuue protsendi võrra, ulatudes juulis 606 gigavatt-tunnini, teatas Elering.

  Taastuvenergiat toodeti juulis aastatagusega võrreldes 15 protsendi võrra rohkem ehk 115 gigavatt-tundi. Sealjuures toodeti biomassist ja -gaasist energiat ligi veerandi võrra rohkem kui aasta tagasi, kuid tuuleenergia tootmine langes kaks protsenti ning hüdroenergia tootmine Eesti energiabilansis juulikuus sisuliselt ei kajastunud. Kogu taastuvenergiast toodeti ligi 29 protsenti tuule abil ning 69 protsenti biomassist ja -gaasist. Sisemaisest tarbimisest moodustas taastuvenergia juulis 17 protsenti.
  Elektri kaubanduslik import langes möödunud kuul poole võrra, ulatudes 136 gigavatt-tunnini. Elektri impordist tuli 86 protsenti Soomest ja ülejäänud Lätist.
  Kaubanduslik eksport langes ligemale veerandi võrra. 351 gigavatt-tunnini, sellest 73 protsenti eksporditi Lätti ja 27 protsenti Soome. Elektrikaubandusbilanss oli möödunud kuul ülejäägis ehk eksporditi 216 gigavatt-tunni võrra rohkem kui imporditi.
  Lätis kasvas elektritootmine juulikuus neli protsenti 374 gigavatt-tunnini, Leedus 15 protsenti 186 gigavatt-tunnini. Kokku jäi Baltikum juulikuus defitsiiti ehk tarbiti 753 gigavatt-tunni ulatuses rohkem elektrienergiat kui toodeti.
  Põhjamaade elektribilanss oli juulikuu kokkuvõttes puudujäägis, kuna tarbiti 509 gigavatt-tunni ulatuses rohkem energiat kui toodeti. Tootmine langes aastases arvestuses kaheksa protsenti ning tarbimine kasvas protsendi võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.