• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kas börsikauplemisest on võimalik teha endale elatusallikas?

  Frankfurdi börsFoto: Scanpix

  Hommikuprogrammis vastame küsimusele, kuivõrd reaalne on loobuda palgatööst ja muuta börsil kauplemine enda elatusallkaks? Võtame kokku ajakirjanik Liina Laksiga kõige värskemad globaalsed uudised ja jututeemad ning räägime need lahti.

  Stuudiokülaline on Tallinna volikogu esimees Mihhail Kõlvart, kes möödunud nädalal käis välja turismimaksu mõtte. Küsime talt otse, kas ta on endiselt seda meelt, et rohket kriitikat pälvinud idee ellu viia.
  Hommikuprogrammi veavad Igor Rõtov ja Indek Mäe.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 „Investor Toomase tund“. Seekordne saatekülaline on suurärimees Ain Hanschmidt, kellelt kuuleme, miks müüdi maha Pirita Top Spa ja kuhu vabanenud raha minna võiks. Lisaks uurime investeerimis- ning ettevõtluskeskkonna muutuste kohta viimase mitmekümne aasta jooksul, mis on investeerimisettevõtte Infortar järgmised sammud, mida tasuks tänasel noorel õppida, et tulevikus edukas olla ja palju muud. Saadet juhivad Kaspar Allik ja Liina Laks.
  13.00–14.00 „Tööstusuudised eetris". Esimeses saates on külas siseminister Andres Anvelt ja metallitööstuse Stera Saue juht Veiko Vaher, et rääkida tööjõust. Saates on juttu nii sisserände piirarvust ja selle muutmisest kui ka ebaseaduslikust tööjõust. Räägime ka riigi ja tööstussektori pidevast vastandumisest. Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.
  15.00–16.00 „Eramaja ehitus“. Mööbli- ja sisekujundusstuudio D-Sign sisearhitekt Dina Gontšarova räägib, millises faasis tasub kaasata eramaja valmimisse sisearhitekt ning kuidas ühe kodu sisustuslahendus võiks koostöös valmida. Kõne alla tulevad viimase aja trendid ning õpetussõnad, kuidas leida oma eramajale ajatu ja nägus sisekujundusstiil. Saatejuht on Lauri Leet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.