Äripäev • 28. august 2018 kell 12:49

Raadiohommikus: Eestit on tabanud tehingubuum

Sven Papp (Ellex Raidla partner)  Foto: Andras Kralla

Selle aasta esimesel poolaastal tehti Eestis firmade ülevõtutehinguid miljardi euro väärtuses ning kõik märgid näitavad, et ülevõtmiste hoog ei rauge. Viimase aja ülevõtmistehingutest ning lähiaja võimalikest trendidest teeb hommikuprogrammis kokkuvõtte advokaadibüroo Ellex Raidla partner Sven Papp.

Lisaks räägime hommikuprogrammis ka teisest Eestis hoogustunud trendist ehk lastele väärtpaberikontode avamisest, millele aitas märkimisväärselt kaasa Tallinna Sadama IPO. Sel teemal jagavad enda kogemusi 11aastasena investeerimisega alustanud Ranol Kaseväli ning riigikogu liige Valdo Randpere.

Lisaks teeme kokkuvõtte Facebooki aktsia käekäigust pärast kuu aega tagasi toimunud ajaloolist odavnemist.

Saadet veavad Aivar Hundimägi ja Indrek Mäe.

Päev jätkub kolme saatega:

11.00-12.00 „Finantsuudised fookuses“. Kantar Emor avaldas möödunud nädalal finantsseireuuringu, kus selgus, et ligi kolmandik elanikest peab oma majandusseisu heaks või väga heaks, mis on aastate lõikes parim näitaja. Aga mis seis on säästmise ja investeerimisega? Uue saatesarja avasaates kõnelemegi sellest, milline säästja ning investeerija eestlane on. Külas on Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak ning Luminori panga Baltikumi investeerimisnõustamise juht Anton Skvortsov. Saatejuht on Priit Pokk.

13.00-14.00 „Arvude taga“. Töötamise registrit ootab ees muutus, mille kohaselt tuleb tööandjal peagi registrisse kanda iga töötaja kohta veel lisaks ametinimetus, töökoha asukoht ning tööaja määr. Saates on külas statistikaameti registripõhise rahva ja eluruumide loenduse projektijuht Diana Beltadze, tööandjate keskliidu analüütik Raul Aron ning maksu- ja tolliameti maksuauditi osakonna üksusejuht Oscar Õun. Saatejuht on Priit Pokk.

15.00-16.00 „Metsamajanduse hooandja“. Seekordne teema on lageraie versus püsimetsandus. Hiljuti kirjutasid Eesti Maaülikooli metsakasvatuse teadurid Jürgen Aosaar ja Mats Varik Eesti Päevalehes, et lageraie pole saatanast. Uurime tänases saates nende käest, kas lageraie pole siis üdini negatiivne ja kaalume lageraie kõrval püsimetsanduse plusse ja miinuseid. Saadet juhib Liis Amor.

Hetkel kuum