Äripäev • 29. august 2018 kell 6:28

Kitt: palgatõus ettevõtjate kasumi arvelt pole jätkusuutlik

Swedbank Eesti juht Robert Kitt  Foto: Sander Ilvest / Postimees /Scanpix

Ettevõtjad on sunnitud oma kasumi arvelt palku tõstma, sest Eestis on tööjõust puudus, leiab Swedbanki juhatuse esimees Robert Kitt.

"Ettevõtted hoolivad oma töötajatest ja tõstavad oma kasumi arvelt töötajate palku, kuid eksport pole väga palju kasvanud. Ehk pikaajaliselt pole see jätkusuutlik. Kui ikka palgakulu ületab kasumit tuleb uksed kinni panna," rääkis Kitt ETV hommikuprogrammis "Terevisioon".

Ta lisas, et kuigi suurem osa teenitud rahast kulub toidule on paljud inimesed ka hakanud säästma. Samas jaekaubanduset vaadates pole Kiti sõnul nende kasumid märgatavalt kasvanud. "Õnneks inimesed investeerivad rohkem ja panevad raha kõrvale ehk käituvad mõistlikult," lausus Kitt.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum