• Jaga lugu:

  Läti keskmine palk on 1004 eurot

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Tänavu teises kvartalis oli Läti keskmine brutopalk 1004 eurot, mida on eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 78 eurot ehk 8,4% enam, vahendas Läti statistikaamet.

  Esimeses kvartalis oli aastatagusega võrreldes palgakasv kiirem - 8,6%. Aasta esimese kahe kvartali võrdluses kasvas keskmine kuupalk 4,6% ehk 44 euro võrra. Kusjuures palgakasv oli enamvähem sarnane nii era- (8,4%) kui ka avalikus sektoris (8,5%).
  Erafirmade töötajad teenisid kuus keskmiselt 991 eurot, avalikus sektoris aga 1035 eurot. Riiklikus sektoris, mille alla kuuluvad riigi- ja munitsipaalettevõtted, oli keskmine palk 984 eurot (tõus 9,2%).
  Netokuupalk oli Lätis teises kvartalis keskmiselt 743 eurot, mis oli esimese kvartaliga võrreldes 4,4% suurem, ning mulluse teise kvartaliga võrreldes 10% suurem. Netopalga reaalkasv, võttes arvesse aasta keskmist 2,4% inflatsiooni, oli 7,4%.
  Eile avaldas meie statistikaamet Eesti keskmise palga numbrid: meie keskmine brutopalk teises kvartalis oli 1321 eurot, kerkides aastaga 6,4%, eelmise kvartaliga võrreldes oli kasv samuti 6,4%. Eestis oli keskmine brutokuupalk aprillis 1312 eurot, mais 1298 eurot ja juunis 1354 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.