Äripäev • 29. august 2018 kell 8:06

Maksuamet avastas ehitustelt musta tööjõudu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Maksu- ja tolliamet kontrollis mai lõpus ja juuni alguses 94 väiksema ja keskmise suurusega ettevõtte 182 töötajat, kellest 26 said töötasu mustalt.

See teeb registreerimata töötajate osakaaluks 14 protsenti, kirjutab Postimees.

MTA reidid kandsid kokkuvõttes vilja, sest pärast neid registreeriti ametis 33 uue inimese töötamine ja kahe järgneva kuu deklaratsioonide paranduste tulemusena laekus täiendavalt ligi 6200 eurot tööjõumakse. Kontrollitud ettevõtete kuine tööjõumaksude laekumine kasvas 9 protsenti ehk veidi üle 153 000 euro võrra.

Mis puudutab ehitussektorit tervikuna, siis oli 2016. aastal ehitussektori ümbrikupalkadest tekkinud maksukahju Eesti Konjunktuuriinstituudi hinnangul 20,8 miljonit eurot, 2017. aastal aga juba poole võrra väiksem ehk 10,4 miljonit eurot.

Kui aga vaadata ümbrikupalga tõttu kahju kõigi ettevõtlussektorite peale kokku, siis see on möödunud aastal süvenenud: 2016. aastal sai kõigist töötasu teenivatest elanikest ümbrikupalka 8 protsenti, 2017. aastal aga 13 protsenti.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum