• Jaga lugu:

  Maksuamet avastas ehitustelt musta tööjõudu

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Maksu- ja tolliamet kontrollis mai lõpus ja juuni alguses 94 väiksema ja keskmise suurusega ettevõtte 182 töötajat, kellest 26 said töötasu mustalt.

  See teeb registreerimata töötajate osakaaluks 14 protsenti, kirjutab Postimees.
  MTA reidid kandsid kokkuvõttes vilja, sest pärast neid registreeriti ametis 33 uue inimese töötamine ja kahe järgneva kuu deklaratsioonide paranduste tulemusena laekus täiendavalt ligi 6200 eurot tööjõumakse. Kontrollitud ettevõtete kuine tööjõumaksude laekumine kasvas 9 protsenti ehk veidi üle 153 000 euro võrra.
  Mis puudutab ehitussektorit tervikuna, siis oli 2016. aastal ehitussektori ümbrikupalkadest tekkinud maksukahju Eesti Konjunktuuriinstituudi hinnangul 20,8 miljonit eurot, 2017. aastal aga juba poole võrra väiksem ehk 10,4 miljonit eurot.
  Kui aga vaadata ümbrikupalga tõttu kahju kõigi ettevõtlussektorite peale kokku, siis see on möödunud aastal süvenenud: 2016. aastal sai kõigist töötasu teenivatest elanikest ümbrikupalka 8 protsenti, 2017. aastal aga 13 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.