Äripäev • 2. september 2018 kell 5:00

August tõi tavatarbijale ajaloo kalleima elektri

Foto: Erik Prozes

Augustis oli elektri keskmine hind elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonnas 55,38 eurot megavatt-tund (5,54 senti kilovatt-tund), mis on kõrgeim hind alates 2010. aasta augustist, kirjutab Postimees. Börsipaketi valinud eratarbijate ja väiketarbijate jaoks pole elekter nii kallis olnud mitte kunagi varem.

Era- ja väiketarbijatele hakkas elektri hind sõltuma börsihinnast alates 2013. aastast, märgib ajaleht. Eesti ühines elektribörsiga NordPool Spot 2010. aasta aprillist ning suurtarbijad, kes pidid hakkama ostma elektrit börsihinnaga said oma esimese šoki juba mõni kuu hiljem – sama aasta augustis, mil elektri keskmine börsihind kerkis 56,62 euroni megavatt-tunni kohta (5,66 senti kilovatt-tund).

Kõige madalam hind oli kuu keskmine elektri hind 2015. aasta detsembris – 26,72 eurot megavatt-tund (2,67 senti kilovatt-tund) ehk üle poole odavam kui selle aasta augustis.

Vaata täpsemalt Postimehest.

Hetkel kuum