Äripäev • 3. september 2018 kell 10:38

EAS loovutas osade toetuste korraldamise RTK-le

EAS loovutas osade toetuste korraldamise Riigi Tugiteenuste Keskusele.  Foto: Panthermedia/Scanpix

Septembri algusest lisandus Riigi Tugiteenuste Keskusesse toetuste korraldamise teenus, mille puhul on tegemist toetustega, mida seni jagasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja rahandusministeerium ning mille kogumaht on ligi miljard eurot.

Lisaks tulid RTKsse üle ka riigikantselei ja sotsiaalministeeriumi jagatavad eurotoetused, mida seni korraldas rahandusministeerium. Üle toodud toetuste seas on näiteks hasartmängumaksust saadavad investeeringutoetused ning tervisekeskuste, kergliiklusteede ja toiduabi toetuse programmid.

Seoses muudatustega tuli RTKsse üle ka 95 töötajat, kes seni töötasid rahandusministeeriumis ja EASis. Kokku töötab RTKs nüüd 382 töötajat.RTK on rahandusministeeriumi valitsemisala asutus, mille põhiülesanneteks on riigi raamatupidamise ning personali- ja palgaarvestuse korraldamine. 2016. aastal alustati riigihangete korraldamise teenuse pakkumist riigikantseleile ning justiits-, keskkonna-, rahandus- ning sotsiaalministeeriumile ja selle viiele allasutusele.

Hetkel kuum