Leedu investeerib lennujaamadesse sadu miljoneid

Vilniuse lennujaama kavatsetakse rajada täiesti uus terminal.  Foto: Shutterstock
Logistikauudised.ee  • 3. september 2018 kell 13:25

Leedu valitsus planeerib kuni aastani 2028 investeerida Vilniuse, Kaunase ja Palanga lennujaamade uuendamisse ühtekokku ligi 700 miljonit eurot ning säilitada kolmest rahvusvahelise lennujaamast koosneva lennujaamade võrgustiku.

„Vilniuse, Kaunase ja Palanga lennujaamu saab laiendada järk-järgult nii, et see ei häiriks lennujaamade tööd ning ei tekitaks ebamugavusi reisijatele ega lennufirmadele,“ ütles Baltic Course'i teatel Leedu transpordiminister Rokas Masiulis, vahendab logistikauudised.ee.

Leedu lennujaamade arendamise strateegilise plaani tegevuskava esitati sel teisipäeval toimunud valitsuskomisjonide istungil. Leedu peaministri Saulius Skvernelise sõnul on lennujaamade arendamisel väga oluline jälgida integreeritud transporditaristut, pidades sellega eeskätt silmas rajatavat Rail Balticut.

"Lennujaamade areng peab olema kooskõlas Rail Balticu raudteeliiniga. Siiani ei ole Leedu raudtee- ja lennujaamadel olnud ühiseid projekte, kuid üksnes nende kahe transpordiliigi koostöö suudab tõsta kogu Leedu transpordisüsteemi konkurentsivõimet piirkonnas,“ ütles peaminister.

Vilniuse lennujaamas on plaanitud viia lõpuni väljuvate ja saabuvate lendude terminalide rekonstrueerimine lõpule hiljemalt aastaks 2028. aastaks. Kaunases kavandatakse rajada aga täiesti uus reisiterminal, mis ühendatakse Rail Balticu maa-aluse rongijaamaga.

Samuti on Kaunase lennujaamas arendada lennukite remondi- ja tehnilise järelevalve tegevust ning Palangas rekonstrueerida lennurada.

Hetkel kuum