Äripäev • 5. september 2018 kell 15:22

Raadiohommikus: säästunippidest ja tarbijate ninapidi vedamisest

Kristjan Tamla  Foto: Raul Mee

Neljapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu säästukultuuri arendamisest. Kuigi eestlaste vara on aastatega märkimisväärselt kasvanud, on mitmed analüütikud tõdenud, et enamik meist säästa ei oska.

Stuudiosse tuleb Swedbanki Investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla, kellega arutame, kuidas panna inimesi rohkem säästma ja milliseid mehhanisme võiks selleks luua.

Teine külaline on tarbijakaitseameti turujärelevalve osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik, kellelt uurime, kuidas kõige sagedamini tarbijaid ninapidi veetakse ja mida selle vastu tegema peaks.

Hommikuprogrammi veavad saatejuht Eliisa Matsalu ja uudistetoimetaja Liis Amor.

11.00-12.00 "Poliitikute töölaud". Tänases saates tuleb juttu sotsiaaldemokraatide ideest rajada igale lapsele riiklik elluastumisfond, kuhu panustavad nii riik kui ka lapsevanemad. Mõtte plusside ja miinuste üle arutlevad idee algataja, sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski ning väikeinvestor ja Rikkaks Saamise õpikute autor Jaak Roosaare. Saadet juhib Indrek Mäe.

13.00-14.00 "Imeline teadus". Tutvume ajakirja "Imeline teadus" uue toimetaja Madis Aesmaga. Teise teemana räägib Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi teadur Uku Vainik ülekaalulisust soosivatest vaimsetest ja ajuehituslikest teguritest. Eesti maaülikooli aianduse professor Kadri Karp selgitab, miks viinamarjakasvatus on Eestis viimasel ajal moodi läinud. Saadet juhib Alo Lõhmus.

15.00-16.00 "Kullafond". Saates "Maksu- ja tolliamet annab nõu" tuleb sel korral juttu uutest ja menetletavatest ideedest, kuidas ettevõtluses petturitest vabaneda. Kullafondi saates on külas Maksu- ja tolliameti erimenetluse talituse juhataja Airi Jansen-Uueda ja Kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts. Saadet juhib Meelis Mandel.

Hetkel kuum