• EurodFoto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Metallimüüja Frelok mitmekordistas kasumi

  Metallimüüja Frelok kasvatas mullu korralikult käivet ning rallis kasumit.

  Frelok tegeleb musta ja tsingitud metalli müügiga. Toore imporditakse põhiliselt Euroopa Liidu riikidest, Venemaalt ja Ukrainast. Põhitarbijad on suured metallitöötlemisettevõtted, metallist ehituskonstruktsioonide tootjad ja edasimüüjad nii Eestis kui väljaspool, selgub aruandest.
  Freloki käive oli mullu 28,9 miljonit eurot, samas kui aasta varem ulatus see vaid 22,6 miljoni euro juurde ehk müügitulu tõusis enam kui veerandi jagu. Kasumit suudeti aga 2016. aasta 481 000 eurolt kasvatada koguni 1,1 miljoni euroni.
  Juhatus selgitas, et tugeva kasumi taga oli metallitoodete hinna tõus ning ühtlasi müüdavate mahtude kasv aasta alguses.
  Käibest lõviosa ehk 19,8 miljonit eurot teeniti Eestis, veel 7,4 miljonit eurot tuli Lätist. Enam kui miljon eurot tehti käivet ka Soomes, Leedus piirdus käive 272 000 euro ning mujal Euroopa liidus pisut enam kui 79 000 euroga.
  Firma investeeris mullu 802 000 eurot, millest enamik oli seotud uue laohoone ehitamisega. Lisaks investeeriti sildkraanadesse, masinatesse ja seadmetesse ning vana laohoone seisukorra parendamisse. Sel aastal on suurim plaanitud investeering ühe pukk-kraana väljavahetamine.
  Töötajaid oli Frelokis mullu 60 ehk ühe võrra rohkem kui aasta varem. Palgafond on kasvanud küllaltki kiiresti: kui 2016. aastal oli see 1,26 miljonit eurot, siis mullu oli palgakulu juba 1,52 miljonit eurot. Ühe töötaja kohta oli brutotasu kuus keskmiselt 2112 eurot.
  Freloki osalus jaotub täpselt võrdselt kolmeks Boriss Avdejevi, Andrei Sidorovi ja Andrei Tšerkassovi vahel. Äripäeva Rikaste TOPi jõudis neist mullu vaid Avdejev, kes pälvis 338. koha.
  Omanikud otsustasid eelmise aasta eest maksta ka kokku 150 000 eurot dividende, mis tähendab, et kõik kolm ettevõtjat saavad omanikutulu 50 000 eurot. Pärast dividendimakset jääb ettevõttesse üle 13,5 miljonit eurot jaotamata kasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Balti börsid lõpetasid nädala suure müügilainega
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.