• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: Apple’i jõupingutustest ja Euroopa tulevikust

  Foto: Bloomberg

  Tehnoloogiahiid Apple avalikustab täna öösel oma tuliuued seadmed, mida fännid on pikisilmi oodanud. Kas ahjusoojad iPhone’id suudavad turgu üllatada ja hoogustada ka nutitelefonide müüki? Sellest räägime hommikuprogrammis tehnoloogiaajakirjaniku Henrik Roonemaaga.

  Lisaks tuleb külla sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich, kes annab ülevaate sellest, millist tagasisidet on ettevõtted ja ametiühingud andnud tööõiguse paindlikumaks muutmise ettepanekutele.
  Juttu tuleb ka Euroopa Liidu tulevikust ja väljakutsetest, mis vajavad kiiret lahendust.
  Stuudios on Liis Amor ja Birjo Must.
  10.06-10.15 "Müügiminutid". Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin annab hinnangu, millal kolida kliendihaldusega Exceli tabelist programmi. Mis kasu saavad tarkvarast juhid ja müügitiim? Saatejuht Urmas Kamdron.
  11.00-12.00 „Isemajandav Eesti“. Tänases saates tuleb juttu tuleviku ühest oluliseimast ressursist ehk noortest ning sellest, mida välismaal õppimas-töötamas käimine annab ning kuidas on lood noorte ettevõtlikusega. Oma kogemusi vahendavad ühes maailma tõelises tippülikoolis MITis õppiv Martin Laid, juba noorelt väga laiapõhjalise välismaa kogemusega Helmut Martin Reisner ning Junior Achievment Eesti tegevjuht Kersti Loor. Saatejuht on Priit Pokk.
  13.00-14.00 „Luubi all“. Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanikud teevad ülevaate viimasel ajal ilmunud uurivate lugude tähtsamatest paljastustest, nende kangelastest ja telgitagustest, mis artiklitesse ei jõudnud. Seekordses saates räägitakse sellest, kuidas tõmbas Ida-Virumaa kommunaaläri-miljonäri Nikolai Ossipenko prokuratuuri haneks, mis toimub ekspoliitikust ärimehe Anders Tsahkna hooldusravi ümber Keilas ja kuidas võib ettevõtja kindlustusjuhtumi järgselt pika ninaga jääda.
  15.00-16.00 „Kasvupinnas“. Juttu tuleb sellest, kuidas põud on Eesti põllumajandust suvel mõjutanud. Külas on Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise SIhtasutuse juhatuse esimees) ja Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus - Kaubanduskoja juhatuse esimees). Saadet juhib Vahur Tõnissoo.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.