Äripäev • 12. september 2018 kell 14:43

Raadiohommikus: Apple’i jõupingutustest ja Euroopa tulevikust

Foto: Bloomberg

Tehnoloogiahiid Apple avalikustab täna öösel oma tuliuued seadmed, mida fännid on pikisilmi oodanud. Kas ahjusoojad iPhone’id suudavad turgu üllatada ja hoogustada ka nutitelefonide müüki? Sellest räägime hommikuprogrammis tehnoloogiaajakirjaniku Henrik Roonemaaga.

Lisaks tuleb külla sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich, kes annab ülevaate sellest, millist tagasisidet on ettevõtted ja ametiühingud andnud tööõiguse paindlikumaks muutmise ettepanekutele.

Juttu tuleb ka Euroopa Liidu tulevikust ja väljakutsetest, mis vajavad kiiret lahendust.

Stuudios on Liis Amor ja Birjo Must.

10.06-10.15 "Müügiminutid". Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin annab hinnangu, millal kolida kliendihaldusega Exceli tabelist programmi. Mis kasu saavad tarkvarast juhid ja müügitiim? Saatejuht Urmas Kamdron.

11.00-12.00 „Isemajandav Eesti“. Tänases saates tuleb juttu tuleviku ühest oluliseimast ressursist ehk noortest ning sellest, mida välismaal õppimas-töötamas käimine annab ning kuidas on lood noorte ettevõtlikusega. Oma kogemusi vahendavad ühes maailma tõelises tippülikoolis MITis õppiv Martin Laid, juba noorelt väga laiapõhjalise välismaa kogemusega Helmut Martin Reisner ning Junior Achievment Eesti tegevjuht Kersti Loor. Saatejuht on Priit Pokk.

13.00-14.00 „Luubi all“. Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanikud teevad ülevaate viimasel ajal ilmunud uurivate lugude tähtsamatest paljastustest, nende kangelastest ja telgitagustest, mis artiklitesse ei jõudnud. Seekordses saates räägitakse sellest, kuidas tõmbas Ida-Virumaa kommunaaläri-miljonäri Nikolai Ossipenko prokuratuuri haneks, mis toimub ekspoliitikust ärimehe Anders Tsahkna hooldusravi ümber Keilas ja kuidas võib ettevõtja kindlustusjuhtumi järgselt pika ninaga jääda.

15.00-16.00 „Kasvupinnas“. Juttu tuleb sellest, kuidas põud on Eesti põllumajandust suvel mõjutanud. Külas on Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise SIhtasutuse juhatuse esimees) ja Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus - Kaubanduskoja juhatuse esimees). Saadet juhib Vahur Tõnissoo.

Hetkel kuum