Äripäev • 17. september 2018 kell 13:52
Prügivedu  Foto: Shutterstock

Haaberstis läheb jäätmevedu odavamaks

Tallinnas Haaberstis rakendub 1. oktoobril korraldatud jäätmevedu, mis toob kaasa ka jäätmeveo odavnemise.

Senised lepingud lõpevad ning jäätmeveoteenust osutab Haaberstis edaspidi vaid Tallinna Jäätmekeskus, teatas linnaosavalitsus.

Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul tähendab korraldatud jäätmevedu, et jäätmete veoteenuse osutaja ning käitluskoht on leitud ühishanke tulemusel kogu Haabersti linnaosale korraga. „Teised jäätmevedajad ei või alates 1. oktoobrist Haabersti linnaosas segaolmejäätmete, biolagunevate jäätmete ning paberi ja kartongi veoteenust osutada. Haaberstis hakkavad sõitma uued prügiveoautod, mis vastavad rangetele EURO 6 saastenormidele,“ ütles Jürgenson.

Hinnavõrdlus näitab, et jäätmeveoteenus muutub elanikele odavamaks. Korraldatud jäätmevedu võimaldab linnaosateatel pakkuda ühtset teenust kogu linna territooriumil, edaspidi on üks keskne klienditeeninduskeskus ning elanikul ei ole vaja pärast iga konkursi läbiviimist vedajaga uut lepingut sõlmida, paranevad järelevalve võimalused ning puuduvad hinna ja klienditeeninduse kvaliteedi erisused linnaositi.

Haaberstist kogutud segaolmejäätmeid hakkab käitlema Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse AS ning neist toodetakse jäätmekütust, mida omakorda kasutatakse tsemenditööstuses loodusliku tooraine asemel. Biolagunevad jäätmed kompostitakse täies ulatuses ning vanapaber võetakse materjalina ringlusse.

Hetkel kuum