• PrügiveduFoto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Haaberstis läheb jäätmevedu odavamaks

  Tallinnas Haaberstis rakendub 1. oktoobril korraldatud jäätmevedu, mis toob kaasa ka jäätmeveo odavnemise.

  Senised lepingud lõpevad ning jäätmeveoteenust osutab Haaberstis edaspidi vaid Tallinna Jäätmekeskus, teatas linnaosavalitsus.
  Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul tähendab korraldatud jäätmevedu, et jäätmete veoteenuse osutaja ning käitluskoht on leitud ühishanke tulemusel kogu Haabersti linnaosale korraga. „Teised jäätmevedajad ei või alates 1. oktoobrist Haabersti linnaosas segaolmejäätmete, biolagunevate jäätmete ning paberi ja kartongi veoteenust osutada. Haaberstis hakkavad sõitma uued prügiveoautod, mis vastavad rangetele EURO 6 saastenormidele,“ ütles Jürgenson.
  Hinnavõrdlus näitab, et jäätmeveoteenus muutub elanikele odavamaks. Korraldatud jäätmevedu võimaldab linnaosateatel pakkuda ühtset teenust kogu linna territooriumil, edaspidi on üks keskne klienditeeninduskeskus ning elanikul ei ole vaja pärast iga konkursi läbiviimist vedajaga uut lepingut sõlmida, paranevad järelevalve võimalused ning puuduvad hinna ja klienditeeninduse kvaliteedi erisused linnaositi.
  Haaberstist kogutud segaolmejäätmeid hakkab käitlema Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse AS ning neist toodetakse jäätmekütust, mida omakorda kasutatakse tsemenditööstuses loodusliku tooraine asemel. Biolagunevad jäätmed kompostitakse täies ulatuses ning vanapaber võetakse materjalina ringlusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kõigepealt tuleb energiakriisis nina ette vaadata
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Luksuskaupade tootjad panid Euroopa turud tõusma
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Eestis tegutseb prohvetliku nimega ettevõte Omikron
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.