• Jaga lugu:

  Jack Ma taandus Trumpile antud lubadusest

  Jack Ma.Foto: Shutterstock

  Hiina miljardär ja Alibaba asutaja Jack Ma lubas eelmisel aastal USA presidendile Donald Trumpile, et loob USAs miljon uut töökohta. Nüüd on ta sellest lubadusest kaubandussõja tõttu taandunud, vahendab CNBC.

  „Ma andsin selle lubaduse eeldusel, et USA ja Hiina partnerlus saab olema sõbralik ja kaubandus ratsionaalne,“ rääkis Ma kolmapäeval Hiina ajalehele Xinhua. „See eeldus täna enam ei eksisteeri, seega ei saa ma oma lubadust täita.“
  Ma kohtus Trumpiga 2017. aasta jaanuaris, mil Trump ei olnud veel presidenditööd alustanud. Tõsi, miljoni töökoha väide oli algusest peale kahtlane. Otseste töökohtade loomise asemel pakkus Alibaba välja, et investeerib rohkem raha USA firmadesse, mis looks töökohti kaudselt.
  Ma ütles, et praegused suhted ei ole head. „Kaubandus ei peaks olema relv,“ ütles miljardär. „Seda ei saa sõjaks kasutada, see peaks olema rahu tööriist.“
  Teisipäeval hoiatas Jack Ma, et USA ja Hiina vaheline kaubandussõda võib kesta lausa 20 aastat. „See saab olema väga segane ja kestab pikka aega.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.