Mait Kraun • 21. september 2018 kell 17:30

Jack Ma taandus Trumpile antud lubadusest

Jack Ma.  Foto: Shutterstock

Hiina miljardär ja Alibaba asutaja Jack Ma lubas eelmisel aastal USA presidendile Donald Trumpile, et loob USAs miljon uut töökohta. Nüüd on ta sellest lubadusest kaubandussõja tõttu taandunud, vahendab CNBC.

„Ma andsin selle lubaduse eeldusel, et USA ja Hiina partnerlus saab olema sõbralik ja kaubandus ratsionaalne,“ rääkis Ma kolmapäeval Hiina ajalehele Xinhua. „See eeldus täna enam ei eksisteeri, seega ei saa ma oma lubadust täita.“

Ma kohtus Trumpiga 2017. aasta jaanuaris, mil Trump ei olnud veel presidenditööd alustanud. Tõsi, miljoni töökoha väide oli algusest peale kahtlane. Otseste töökohtade loomise asemel pakkus Alibaba välja, et investeerib rohkem raha USA firmadesse, mis looks töökohti kaudselt.

Ma ütles, et praegused suhted ei ole head. „Kaubandus ei peaks olema relv,“ ütles miljardär. „Seda ei saa sõjaks kasutada, see peaks olema rahu tööriist.“

Teisipäeval hoiatas Jack Ma, et USA ja Hiina vaheline kaubandussõda võib kesta lausa 20 aastat. „See saab olema väga segane ja kestab pikka aega.“

Hetkel kuum