• Liikmesriigid rahapesuvastase võitluse ELi-kesksele tasandile toomisega ei kiirustaks.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Ühisele rahapesujärelevalvele napib toetust

  Suurte pangaskandaalide järel tehtud ettepanek anda Euroopa pangandusjärelevalvele uusi õigusi ei ole siiani kõigi liikmesriikide toetust leidnud.

  Luksemburg, Holland, Rootsi ja Soome esindajad hoiatasid, et ei tasu Euroopa Komisjoni ettepanekuga liiga kiiresti edasi minna, ütles möödunud nädalal toimunud saadikute koosoleku järel allikas Reutersile.
  Tänavu on suured rahapesuskandaalid raputanud pangasektorit Hollandis, Luksemburgis, Maltal, Lätis, Eestis ja Hispaanias. Luksemburg on seejuures ainus liikmesriik, mis keeldub avalikustamast, milliseid panku rahapesuvastaste reeglite rikkumise eest karistatud on. Reuters juhib tähelepanu, et praegu on üle Euroopa Liidu finantskuritegudega võitlemine jäetud liikmesriikidele, mis teinekord ei ole näidanud üles erilist agarust eksimuste karistamisel.
  Komisjoni ettepanekule anda kesksem juhtroll finantskuritegude vältimisel pangandusjärelevalvele (EBA) leidis seevastu toetust Prantsuse, Hispaania ja Taani esindajate seas. Allikate sõnul olid mitmed saadikud üllatunud selle üle, kui kiiresti Komisjon ettepanekuga välja tuli, pärast seda kui oli lubanud selle järgmisse aastasse Euroopa parlamendi valimiste järgsesse aega lükata.
  Saksamaa, Eesti, Ungari ja Itaalia olid samuti kesksele agentuurile võimu juurde andmise suhtes pigem ettevaatlikud, kuid rõhutasid suurema koostöö ja infovahetuse vajadust.
  Rahapesu probleemid tulevad arutlusele ka 2. oktoobril toimuval ELi rahandusministrite kohtumisel, kuid sealt ühtegi otsust oodata ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.