• Jaga lugu:

  Läti lennufirma Primera Air Nordic pankrotis

  Primera Air Nordic värve kandev lennukFoto: Alan Wilson/Wikipedia

  Lätis registreeritud lennufirma Primera Air Nordic lõpetas tänasest tegevuse oma Taani päritolu emafirma Primera Air pankroti tõttu.

  Primera Air teatas oma kodulehel, et lennufirma Primera Air ja IATA koodid PF ja 6F on alates 2. oktoobrist 2018 peatatud. Ettevõte tänab oma kliente lojaalsuse eest ning jätab nendega hüvasti. Täpsemaid selgitusi oma tegevuse lõpetamise kohta ettevõte oma kodulehel ei jaga, kirjutas logistikauudised.ee.
  Küll aga kirjutab Guardian viidates lennufirma allikale, et majandusraskustesse sattunud Primera Airil ei jäänud peale pankrotiavalduse tegemise enam midagi muud üle. Viimase lennu tegi Primera Air eile Malagast Kopenhaagenisse.
  Inimesed, kes on endale ostnud Air Primera lennupileti, peavad otsima abi kas oma reisibüroolt või reisikindlustuselt, ettevõte ise ära jäänud lende ei kompenseeri.
  Reisiekspert Veigo Kell kommenteeris trip.ee-s, et Primera Airile sai saatuslikuks jõuline laienemine transatlantilistel liinidel. Viimane teade tuli firmalt veel 12. septembril, kus teatati lennuliinide avamisest Madridist New Yorki, Bostonisse ja Torontosse. Pileti hinnad algasid 149 eurost üks suund.
  Samuti andis tagasilöögi Airbusi uute A321 lennukite saabumise viibimine. Nii oldi uute lennukite asemel sunnitud liisima 28 aasta vanune Boeing 757, mille opereerimiskulud olid märgatavamalt kõrgemad, kuid kliendikogemus nigelam.
  Lisaks osutusid tema hinnangul oodatust suuremaks lennukite korrosioonist taastamise kulud. Neid kaht asjaolu koos täiendava finantsallika puudumisega toovatki Primera Air pankroti peamisteks põhjusteks.
  Kuulduste järgi oodanud Primerat Taanis ak kohtuasi, millega ametiühingud soovisid lõpetada Primera praktika kasutada pardateenindajatena odavat vahendustööjõudu.
  Loe pikemat analüüsi pankroti põhjustest trip.ee-st.
  Rohkem logistika uudiseid loe logistikauudised.ee!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.