Äripäev • 4. oktoober 2018 kell 7:34
Swedbank teatas, et mitteresidentidest klientide osakaal panga Balti riikide klientide seas on 1,5%.   Foto: Reuters/Scanpix

Swedbank: mitteresidentide osakaal meie klientide seas on väike

Swedbanki juht Brigitte Bonnesen ütles eile Bloombergis ilmunud artikli kohta, et mitteresidentide osakaal panga klientide seas on väike ning ühtegi uurimist pangas ei käi.

Bonnesen märkis, et mitteresidentide osakaal Swedbanki klientide seas Balti riikides on vähem kui 1,5% ning pank keskendub oma tegevuses koduriikide klientidele ning äridele. Samuti kinnitas Bonnesen, et pank ei lähe vastuollu rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise meetmetega.

Eile kirjutas Bloomberg, et Eestis tegutsevatest pankadest käis vahemikus 2008.-2015. aastani läbi 900 miljonit eurot ehk enam kui triljon dollarit mitteresidentide raha. Sellest 400 miljardit moodustasid dollaritehingud ehk tarvilik oli korrespondentpankade teenus. Eesti pank on need numbrid ümber lükanud. Eesti Panga teatel on Bloombergi artiklis mainitud 900 miljardi euro puhul tegelikult tegu laekunud ja makstud piiriüleste maksete koondmahuga ning see sisaldab Eesti ettevõtete importi ja eksporti ning tavapäraseid finantstehinguid nagu väärtpaberite ostud.

Hetkel kuum