• Jaga lugu:

  Novembrist liitub välkmaksetega veel kaks panka

  SEBst tehtavad ülekanded jõuavad alates tänasest Swedbanki kontodele mõne hetkega.Foto: Andras Kralla

  Eelmisel aastal käivitunud välkmaksete süsteem jõuab lähikuudel lõpuks paljude Eesti pankade klientideni, lisaks SEB-le on sellega kohe-kohe liitumas ka LHV ja Swedbank.

  Välkmakse, mille korral ei pea pangaülekannet tehes vaatama kellaaega ega nädalapäeva, töötas seni iga panga klientide omavahelistes maksetes ning SEPA välkmaksete süsteemi liitunud panga maksete korral SEB pangaga.
  Eesti Pangaliidu juhatuse esimees Erki Kilu märkis teisipäeval, et alates novembrist peaks Eestis jõutama selleni, kus liitunud pankade vahel hakkavad toimuma välkmaksed, mis liiguvad pankade vahel 10 sekundiga, mitte pool päeva või terve päev nagu seni, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.
  LHV pangal on välkmaksetega liitumine kavas novembri lõpus, ütles panga kommunikatsioonijuht Priit Rum.
  Ka Swedbankist kinnitati Äripäevale, et pank liitub välkmaksete süsteemiga etapikaupa. “Alates tänasest, 9. oktoobrist saavad Swedbanki kliendid vastu võtta välkmakseid, mis on tehtud seda teenust pakkuvatest pankadest. Oktoobri lõpus loodame avada ka välkmaksete saatmise võimaluse Swedbankist,” kommenteeris panga kommunikatsiooni valdkonnajuht Kristel Peterson.
  Arvestades Swedbanki turuosa saab pank märkida ka seda, et valdavas osas saavad Swedbanki kliendid kasutada välkmakseid juba praegu, sest 85% kõigist maksetest tehakse pangasiseselt Swedbanki kontode vahel ja need toimuvad hetkega.
  Üleeuroopalise välkmaksete süsteemiga on saanud kõik pangad ja makseteenuse pakkujad liituda alates 2017. aasta novembri lõpust, siiani on sellega liitunud vaid SEB. Samuti süsteemiga liitunud Versobank suleti vahepeal rahapesuskandaali tõttu.
  Pangaliit sihib uuesti ühist pangaautomaatide võrku
  Veel märkis Erki Kilu pangaliidu lähiaastate eesmärkidest ülevaadet tehes, et pangaliit on otsustanud teha Eesti pankadele ühine pangaautomaatide võrgustik.
  "Ka varem on üks kord väga põhjalikult sellest räägitud, aga sel korral ei jõutud konkreetse tegevuseni. Sel korral jõuame õnneks ühise kokkuleppeni, kuidas see tehniliselt teostada," märkis ta.
  Ühise pangaautomaatide võrgu loomine jäi näiteks 2015. ja 2011. aastal turuliidri Swedbanki soovimatuse taha.
  Peterson märkis, et mis puudutab ühise ATMide võrgu loomist, siis on pangad kokku leppinud alustada arutelu, kuid selgeid kokkuleppeid veel ei ole.
  “Swedbanki jaoks on kõige olulisem, et meie klientide jaoks säiliks teenuse kättesaadavus ja kvaliteet,” lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.