Jaanus Vogelberg • 10. oktoober 2018 kell 6:31

Enefit laiendab oma päikeseelektrijaamade võrku

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Green rajab aasta lõpuks 6,5 megavati jagu päikeseelektrijaamasid üle-Eesti, mis läheb maksma 5 miljonit eurot. Sellisest elektri hulgast piisab üle 2000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele.

Foto: Andras Kralla

Eesti elektrivõrgus on praegu juba üle 1300 päikeseelektrijaama, mis omanike elektrivajadust katta aitavad. Enefit Greeni eesmärgiks on järgneva viie aastaga paigaldada kokku 50 megavati jagu päikesepaneele.

Päikeseelektrijaamad rajatakse Eesti Energia kasutuses olevatele maadele, aga ka Enefit Greeni elektrijaamade kõrvale ning klientide kinnistutele. Üks päikeseelektrijaam hakkab paiknema näiteks Paldiskis tuulepargi vahetus naabruses, teine aga Ida-Virumaal Laaskõrves endisel kaevandusalal. Päikeseelektrijaamad rajatakse ka Iru ja Paide elektrijaama kõrvale. Paarkümmend päikeseelektrijaama asuvad aga Eesti Energia äriklientide juures ja aitavad osaliselt katta klientide elektritarbimist.

Elektri tootmine algab päikeseelektrijaamades hiljemalt käesoleva aasta lõpus.

Hetkel kuum